engineering

Fabriek onderhoud

fabriek onderhoudAlhoewel er in een fabriek altijd nog mensen nodig zijn, wordt er tegenwoordig veel gedaan door machines. In een productieproces (wat vaak gedaan wordt in een fabriek) is het namelijk vele malen efficiënter om een machine dit te laten doen. Machines kunnen 24 uur per dag draaien en kosten op de lange termijn veel minder.

Machines hebben ervoor gezorgd dat veel banen verdwenen zijn. Dit klinkt misschien als iets negatiefs, maar dat is het zeker niet. Er zijn nog altijd mensen nodig tijdens het productieproces, denk bijvoorbeeld aan een proces operator die alles overziet en ervoor zorgt dat het proces goed verloopt. Maar de machines die draaien in fabrieken hebben natuurlijk ook onderhoud nodig, net zoals alle mechanische apparaten dat nodig hebben. Hierdoor is er weer een hele nieuwe markt ontstaan en zorgen we ervoor dat de economie groeit.

Storingen aan de machines kunnen veel geld kosten

productieHoe meer productie een fabriek kan draaien, hoe hoger de winst over het algemeen zal zijn. Aangezien er veel door machines gedaan wordt, is het cruciaal dat deze machines ook optimaal blijven functioneren. Wanneer een cruciale machine het namelijk begeeft kan de fabriek hierdoor stil komen te liggen, wat veel problemen kan geven in het productieproces en uiteindelijk op de winst die gemaakt zal worden. Wanneer een tandwielkast, bijvoorbeeld van Lohmann Stolterfoht het begeeft, kan dit grote gevolgen hebben.

Gespecialiseerde bedrijven voeren onderhoud en reparaties uit aan deze tandwielkasten, waardoor uitval veel minder voorkomt. Wanneer er toch een uitval is, zullen deze bedrijven alles in het werk stellen om de fabriek zo snel mogelijk weer in de running te krijgen. Soms kan er een tijdelijke oplossing verzonnen worden, waardoor de fabriek wel weer door kan draaien totdat de tandwielkast in gerepareerd.

Be the First to comment.